Flash-ActionScript

Türkiye'nin en yeni flash-actionscript makale sistemi.

2 Ağustos 2008 Cumartesi

Küçük Bir Flash Site Yapalım (Bölüm 2)

Merhaba arkadaşlar,

Bir önceki dersimizde Flash'ta web tasarımı yapmaya başlamıştık; bu dersimizde butonlara efekt vererek açmayı, sayfaları durdurmayı ve butonlara link vermeyi göreceğiz.

İlk olarak geçen dersimizden kaydettiğimiz Flash dosyamızı açıyoruz.

1) İlk olarak butonlarımıza açılış efekti verelim. Bunun için butonlarımızın 5 frame uzağına yeni frameler ekliyoruz. Ve diğer eklentilerin görünmesi için en son framenin altındaki framelere F5 tuşu yardımıyla görünmelerini sağlıyoruz. Aşağıdaki resime bakarsanız bunu daha iyi anlayacaksınız:

2) Şimdi ana sayfa layerinin 1. framesine gelelim ve Properties penceresinde yer alan Colour'daki alpha değerini sıfır olarak ayarlayalım ve ana sayfa layerinin 1. ile 2. framesinin arasına gelerek sağ tıklayıp "create motion tween" seçeneğini seçelim.

Şimdi hakkımızda layerinin 2. framesine gelip aynı işlemi uygulayalım. Sonra iletişim adlı layerin 3. framesine gelip ve en son galeri adlı layerin 4. framesinin üzerine gelip bu ilemi uygulayalım.

3) Şimdi galeri adlı layerin en son frame'ine gelip F9 veya Windows penceresinden Actions seçeneğini seçip Actions penceremizi açıyoruz ve Global Functions > Timeline Control > Stop seçeneğini seçiyoruz.

Aşağıdaki görüntüyü elde etmeniz gerek. Şimdi Ctrl + Enter komutlarını uygulayarak yaptıklarımızı test ediyoruz.

4) Şimdi yazılarımızı yazmamız için yeni bir layer açıp ismini "yazılar" olarak ayarlıyoruz. Şimdi yazıları yazacağınız yere "yazılar" diye bir yazı yazın.

5) Sıra butonlara adres vermede: Bunun için ana sayfa butonunu seçip F9'a basıp Actions penceresini açıyoruz ve Global Functions > Timeline Control > Go to seçeneğini seçelim ve frame seçeneğini 1 olarak ayarlayalım.

Şimdi diğer butonları seçip frame seçeneklerini aşağıdaki gibi ayarlayalım:

Hakkımızda : frame : 10
İletişim : frame : 20
Galeri : frame :30

6) Şimdi oluşturduğumuz tüm frameleri seçip sağ tıklayıp copy frames diyoruz. Sonra 10. sıradaki tüm frame'leri seçip F5'e basalım ve en üst frame'deyken sağ tıklayıp paste frames diyelim. Ve bunları 20. ve 30. fareme'de de uygulayalım. Aşağıdaki görüntüyü elde etmiş olmalıyız:

7) Şimdi tüm butonların adreslerindeki frame'lerindeki yazılar layerinin 1. frame'lerine gelip her bölümün yazılarını yazıyoruz. Sonra Ctrl + Enter komutlarını uygulayarak sayfamızı test edelim.

8) Son olarak sayfamızı şimdiki haliyle kaydedelim ve File > Publish Settings komutlarını uygulayalım. Sonra Html ve Flash seçeneklerini işaretleyelim. Arkasından Html penceresini açalım ve Dimensions seçeneğini percent olarak ayarlayıp publish deyip penceremizi kapatalım.

Bu dersimiz bu kadar. Bir sonraki dersimizde görüşmek üzere...

Kolay gelsin.
Sanalkurs

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa