Flash-ActionScript

Türkiye'nin en yeni flash-actionscript makale sistemi.

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Flash'ta Esc Tuşunu Kullanmak

İnteraktif çalışmalarınızda Esc tuşunu kullanarak "Kapat" komutu vermek isteyebilirsiniz.Yaptığımız bir interaktif çalışmaya ESC tuşu ekleyerek çıkış vermek istediğimizde FSCommand kısmından Esc tuşunu kullanamıyoruz maalesef. Ben de internette yaptığım bir araştırma sonucu bu konuyu notlarım arasına almıştım, sizlerle paylaşmak istedim. Gerçi bu kodlar AS 3.0 ile çalışmıyor ama, işinize yarayacağını düşünüyorum. Yine bilmeniz gereken nokta bu kodların yalnızca tek başına çalıştırılan flash veya flash uygulama dosyalarında işe yaradığıdır. Yani, web tarayıcılarında işe yaramayacaktır.Diyelim ki, bir interaktif çalışma hazırladınız. Bu kodları ()stop komutu verdiğiniz ve hareketlerin durduğu son noktaya koymanız gerekiyor. Ya da çalışmasını istediğiniz her frame için bu kodu atamanız gerekmektedir. Çünkü o anda bulunduğu kareye göre komut tetiklenebiliyor.Esc tuşu ile çıkış yaptırmak istediğiniz frame'de iken F9 ile ActionScript penceresini açın ve aşağıdaki kodları yazın:

fscommand("trapallkeys", true);var nesne:Object = new Object();nesne.onKeyDown = function() { if (Key.isDown(Key.ESCAPE)) { fscommand("quit", true); }};Key.addListener(nesne);


Bu kodu ekleyip dosyanızı Ctrl+Enter ile çalıştırıp Flash'ı kaydettiğiniz yerdeki dosyayı çalıştırın. Esc tuşuna bastığınızda flash kapanacaktır. Ctrl+Enter yaptığınızda Flash içinde gelen dosya için bu komut işlemeyecektir.Bu kodla ilgili bir sorun yaşarsanız, ikinci bir metot daha bulunuyor. Bu da yukarıdaki kodların yerine aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz, aynı işlevi görüyor:


onEnterFrame=function () { if(Key.isDown(Key.ESCAPE)) fscommand("quit",true);}

Kolay gelsin.

sanalkurs

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa